ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ & ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πιο έγκαιρα από ποτέ
09
Μαρ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Ενημερωτική συνάντηση σχετικά με τη σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών – Μέτρο 9 – του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (2014-2020) πραγματοποίησε την Τρίτη 07 Μαρτίου 2017 ο Αγροτικός Συνεταιρισμός “Φαρσάλων Γη” με τη συμμετοχή παραγωγών της επαρχίας Φαρσάλων καθώς και των κυρίων Στάθη Βακουφάρη και Βασιλείου Τζιόλα – Γεωπόνου.

Αρχικά η πρόεδρος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκρισή τους. Τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών με σκοπό τον προσανατολισμό της παραγωγής προς τις απαιτήσεις της αγοράς, την μείωση του κόστους παραγωγής, τη συγκέντρωση και διάθεση προσφοράς καθώς και πολλά άλλα.

Το Μέτρο 9 αφορά στην στήριξη Ομάδων Παραγωγών και Οργανώσεων Παραγωγών σε τομείς της γεωργίας, κτηνοτροφίας και της δασοπονίας. Δικαιούχοι του μέτρου είναι Νέες Οργανώσεις Παραγωγών και Ομάδες Παραγωγών που αναγνωρίζονται επίσημα από την αρμόδια αρχή.

Ο ελάχιστος αριθμός για την σύσταση ομάδων φυτικής παραγωγής ανέρχεται στα 10 άτομα ενώ για την σύσταση ομάδων ζωικής παραγωγής ο αριθμός των μελών πρέπει να είναι τουλάχιστον 5.

Οι οργανώσεις παραγωγών φυτικής και ζωικής παραγωγής έχουν ελάχιστον αριθμό μελών που προβλέπεται από το αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο.

Οι ομάδες / οργανώσεις παραγωγών δασοπονικών προϊόντων πρέπει να έχουν ελάχιστο αριθμό μελών τους 5 παραγωγούς.

Μετά το τέλος της συζήτησης πολλοί από τους συμμετέχοντες εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή σε κάποια Ομάδα Παραγωγών, είτε φυτικής είτε ζωικής εκμετάλλευσης κάνοντας εγγραφή στο Μητρώο Μελών των Ομάδων Παραγωγών του Συνεταιρισμού.

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...