ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ & ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πιο έγκαιρα από ποτέ
07
Σεπ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Παράταση μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου του 2017 στην ανάρτηση των δασικών χαρτών που αφορούν το 35% της χώρας, δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), με τροπολογία που καταθέτει σήμερα στην Βουλή. Η προθεσμία έληγε στις 7 Σεπτεμβρίου.

Στην ίδια τροπολογία θα περιληφθεί και η υπουργική απόφαση του 2016 του πρώην αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη που αφορά τις οικιστικές πυκνώσεις ώστε, όπως τόνισε πριν λίγη ώρα ο νυν αναπληρωτής Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, να θωρακιστεί η διαδικασία κύρωσης των δασικών χαρτών.  Με άλλη διάταξη θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να αποστείλουν στα Σημεία Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικών Χαρτών (ΣΥΑΔΧ) τα δικαιολογητικά που αφορούν την πληρωμή της αντίρρησης στην τράπεζα και το έννομο συμφέρον, τα οποία κάνουν έγκυρη την αντίρρηση μετά την ηλεκτρονική υποβολή της έως και 10 μέρες μετά το πέρας της ανάρτησης των δασικών χαρτών.

 Συνολικά το θέμα των οικιστικών πυκνώσεων θα ρυθμιστεί με νέα νομοθετική πρωτοβουλία το επόμενο διάστημα και για το λόγο αυτό θα συσταθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο στόχος των όποιων νομοθετικών παρεμβάσεων για τις οικιστικές πυκνώσεις είναι μόνον η εφαρμογή της νομοθεσίας των δασικών χαρτών και σε καμία περίπτωση δεν θα πρόκειται για διαδικασίες πολεοδόμησης αυτών των περιοχών (οικιστικών πυκνώσεων).

Ακόμη, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος στις 12 Οκτωβρίου 2017 θα γίνει η ανάρτηση των δασικών χαρτών που αφορά το 17% της χώρας στην οποία, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, θα περιλαμβάνονται και τα όρια κήρυξης των αναδασωτέων εκτάσεων σε περιοχές που κάηκαν στις πρόσφατες πυρκαγιές.

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...